A la Carte
Snacks
Gröna oliver
Marconamandlar
Svampkroketter
grön chiliaioli, riven pecorino romano
Wrångebäcksost & mandelpotatiskroketter
med löjrom från Bottenviken, brynt smörkräm, fermenterad fänkål
Förrätter
Vitlöksbröd
med grön chiliaioli
Gratinerad chèvreost
Lindhonung, Valenciamandlar, inlagd grön tomat, sallad
Coppa Stagionata (lufttorkad fläskkarré)
rostade pinjenötter, citroninlagd schalottenlök, tryffelaioli, piment d´Espelette, parmesan, smörstekt surdegsbröd, sallad
Toast Skagen
smörstekt surdegsbröd, löjrom från Bottenviken, sallad
Lite av varje
(från rätterna ovan) Toast Skagen, Gratinerad chèvreost & Coppa Stagionata
Varmrätter
Pasta rigatoni med kalvfilé
blandsvamp, schalottenlök, spenat, svampsås, riven parmesanost
Pepparglaserat kycklingspett
med variation på jordärtskocka, krispiga svampar, ragu på gotländska linser, rostad kycklingfond smaksatt med grillad citron, dragon,
Za´atar, frasig potatis
Grillad lamminnerfilé
sega rödbetor, sauterad svartkål med piment d´Espelette, pinjenötter, pumpa, ras el Hanout, smulad chèvre, rosmarinstekt potatis
Grillad entrecôte (Angus)
buritana-lök, guanciale, spenat, brynt smörkräm, krispig purjolök, bordelaisesås, potatisgratäng med Västerbottenost
Vänligen hör med personal ifall ni önskar att byta tillbehör till
* Pommes frites
* Frasig krossad potatis
* Potatispuré
* Blandsallad
Klassiska rätter
Stekt fläsk
med raggmunk och lingonsylt
Köttbullar
med gräddsås, pressgurka, rårörda lingon och potatispuré
Panerad fläskschnitzel
kryddsmör, citroninlagd schalottenlök, friterad kapris, persilja, grillad citron, bordelaisesås, dubbelfriterad pommes frites
Plankstek
grillade kalvfilémedaljonger, baconlindad haricots verts, bakad tomat, gratinerat potatismos och bearnaisesås
Fisk
Husets fisk- och skaldjursgryta (klar)
med saffran, rotfrukter, tomat, vitlöksbröd och grön chiliaioli
Sotad rödingfilé
med variation på blomkål, rotfrukt med kvittenvinägrett, fermenterad fänkål, forellrom, landkrasse, rökig "beurre blanc" smörsås med gräslök, serveras med potatispuré
Vegetariskt
Hemgjord Gnocchi (nötter)
smörstekta gnocchi gjorda på mandelpotatis, spenat, örtpistou, krispiga svampar, butternutpumpapuré, citronpicklad schalottenlök, Marconamandlar, Za´atar, pecorino romano
Bakad portabello & jordärtskocka
med variation på jordärtskocka, sotad haricots verts, buritana-lök, ragu på Gotlandslinser och svartkål, Valencia mandlar, parmesan,
landkrasse, tryffelaioli, frasig krossad potatis
-
Prata gärna med oss om du är särskilt känslig mot vissa allergener samt vid frågor om köttets ursprung.
Desserter
Chokladtryffel
med Calvados, apelsinzest och havssalt
Crème brûlée
mynta, physalis
Mangosorbet
rårörda hjortron, citronverbenamaräng
Baskisk ostkaka "cheesecake"
med blåbärskompott, lätt vispad vaniljgrädde
Hasselnöt Parfait ”perfekt glass”
parfait gjort på hasselnötter från Piemonte, Italien & Belgisk mjölkchoklad, krossad brownie, havtornskräm, karamellflarn, kakaonibsgranola, kanderade hasselnötter
Sticky toffee pudding
pekannötsgranola, kolasås med mörk rom, färskostglass